Tüm Peygamberlere Iman ve Kelime-i Sehadet?!?!?!?

Collapse
X

• Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • Fers
    Uzman Üye
    • Sep 2012
    • 304

paylaşımınıza benim yorumum,

nisa/15
    fe emsikuuhunne fiil buyuuti hattaa yeteveffaahunnel mevtu.../ hapsedin onları evlerde alıncaya kadar onları ölüm...

burada mevt ve vefat yan yana, ölüm ve ölüm değil ölüm ve alım...

ve kuntu aleyhim şehiiden maa dumtu fiihim.../ onların aralarında bulunurken/bulunmaya devam ettiği sıralarda onlara tanık/bilen olan Meryem Oğlu İsa...
    fe lemmaa teveffeytenii.../ beni alınca...
    kunte enter rakiibe aleyhim ve ente alaa kulli şey in şehiidun.../ onları gözeten ve herşeye tanık/bilen olan Rabb...

bana göre, buradaki aralarında olduğu süre içinde Meryem Oğlu İsa sadece tanık/bilen olan, sonrasında da Rabb hem koruyan hem tanık/bilen olan, bu konuşma esnasında Meryem Oğlu İsa ölmüş değil ama aralarında da değil...

"Peygamberler vefat ettikten sonra bizleri Gözetleyenin (esasinda her zaman Allah'tir ya bizleri gözeten) kim oldugunu unutanlara bir hatirlatma ."

ayette gözetleme ifadesini bulamadım,
    gözetmeyi ve şahid olmayı, vefat ile ölümü de aynı yorumlamıyorum...

alıntıladığınız meallerin ayetle ilgisi bi kenarda kalsın parantez içi ifadenize eyvallah...

"Verdiginiz sözü unutmayin, takismalardan uzak durun."

sizinle takisma niyetinde olmadım şimdi ve öncesinde, verdiğim sözü de hatırlayamadım ama farketmez benim kadar kızınız var/büyüğümsünüz ellerinizden öperim sayın bayan merdem...
    Last edited by Fers; 14. July 2013, 04:50 PM.

Comment

• merdem
      Uzman Üye
      • Nov 2012
      • 1364

Fers Nickli Üyeden Alıntı
      paylaşımınıza benim yorumum,

nisa/15
      fe emsikuuhunne fiil buyuuti hattaa yeteveffaahunnel mevtu.../ hapsedin onları evlerde alıncaya kadar onları ölüm...

burada mevt ve vefat yan yana, ölüm ve ölüm değil ölüm ve alım...

ve kuntu aleyhim şehiiden maa dumtu fiihim.../ onların aralarında bulunurken/bulunmaya devam ettiği sıralarda onlara tanık/bilen olan Meryem Oğlu İsa...
      fe lemmaa teveffeytenii.../ beni alınca...
      kunte enter rakiibe aleyhim ve ente alaa kulli şey in şehiidun.../ onları gözeten ve herşeye tanık/bilen olan Rabb...

bana göre, buradaki aralarında olduğu süre içinde Meryem Oğlu İsa sadece tanık/bilen olan, sonrasında da Rabb hem koruyan hem tanık/bilen olan, bu konuşma esnasında Meryem Oğlu İsa ölmüş değil ama aralarında da değil...

"Peygamberler vefat ettikten sonra bizleri Gözetleyenin (esasinda her zaman Allah'tir ya bizleri gözeten) kim oldugunu unutanlara bir hatirlatma ."

ayette gözetleme ifadesini bulamadım,
      gözetmeyi ve şahid olmayı, vefat ile ölümü de aynı yorumlamıyorum...

alıntıladığınız meallerin ayetle ilgisi bi kenarda kalsın parantez içi ifadenize eyvallah...

"Verdiginiz sözü unutmayin, takismalardan uzak durun."

sizinle takisma niyetinde olmadım şimdi ve öncesinde, verdiğim sözü de hatırlayamadım ama farketmez benim kadar kızınız var/büyüğümsünüz ellerinizden öperim sayın bayan merdem...

http://www.hanifler.com/showthread.p...ht=fers&page=3

sonrasında işi iyice dramatize edip garip hallere bürünmenin arkasındaki amaç, duygu sömürüsüyle beni 'tü, kaka' göstermek mi bayan merdem...
      en iyisi sizden uzak durmam, neme lazım...!

Bu yorumunuzdaki satirlarizi, ben sizden bir söz olarak alimladim.

Comment

• Fers
        Uzman Üye
        • Sep 2012
        • 304

sonrasında işi iyice dramatize edip garip hallere bürünmenin arkasındaki amaç, duygu sömürüsüyle beni 'tü, kaka' göstermek mi bayan merdem...

doğru ya, o gün bana gereksiz ifadeler yazıp şaşırtmıştınız, yukarıdakiler hafif kalır...

sayın bayan merdem...

Comment

• merdem
          Uzman Üye
          • Nov 2012
          • 1364

Fers Nickli Üyeden Alıntı

doğru ya, o gün bana gereksiz ifadeler yazıp şaşırtmıştınız, yukarıdakiler hafif kalır...

sayın bayan merdem...
          O zaman uzak durun bende.

Hem mesele ne biliyormusunuz Fers Kardesim, siz temalarimi konudan utaklastiriyorsunuz.

Yazimin ilk basina bir göz atin yine. Benim anlatmak istedigim nedir, sizin yöneltmis oldugunuz sorular nedir.

Hakki Yilmaz'in meallerini sacma buluyor olabilirsiniz. Bu yüzden beni sogu yagmuruna tutmaniza lüzum yok.

Bozguncu olmayin, yapici olun. Verdigim meallerde bir anlamsizlik oldugu zaman, Kardesim o öyle degil dogrusu böyledir diye bastan bir aciklamada bulunun, ki ben de karsilastirabileyim. Ben de bir seyler ögrenebileyim.

Kibirli bir yaklasiminiz olmasin lütfen.

Comment

• Fers
            Uzman Üye
            • Sep 2012
            • 304

Hakki Yilmaz'in meallerini sacma buluyor olabilirsiniz.
            Bozguncu olmayin, yapici olun.
            Kibirli bir yaklasiminiz olmasin lütfen.
            seçtiğiniz kelimeler abartılı, yönlendirmeli...

Verdigim meallerde bir anlamsizlik oldugu zaman, Kardesim o öyle degil dogrusu böyledir diye bastan bir aciklamada bulunun, ki ben de karsilastirabileyim. Ben de bir seyler ögrenebileyim.
            o doğru bu doğru, yorumlar tartışmaya açıktır...
            öğrenmek hem sizin hem benim için, geri kalan ifadenize katılıyorum...

Comment

• merdem
              Uzman Üye
              • Nov 2012
              • 1364

Kimin nerede ne zaman ölecegini bilemiyecegimizden dolayi...... kalbinizi kirmis isem hakkinizi helal edin, hakkim size helal olsun.

Raven Kardesimizi düsündükce, su an ne kadar sacma hareketlerde bulundugumuzun bilincine daha iyi variyorum.

Sizden samimi olarak bir ricada bulunacagim, lütfen, tartismaya varacak ve birbirimizi kiracak bir sonuc yaratacak ise, yorumlarinizi direkten bana yöneltmeyin, baska basliklar altinda acin konulari.

Comment

• bartsimpson
                Super Moderator
                • Mar 2012
                • 692

sevgili merdem,
                tartışma...
                uyarıdır...
                dürtmedir...
                yanlıştan döndürme çabasıdır...
                kendini ifade şeklidir...
                küfür ve rencide edici hitaplar olmadıkça tüm eleştiriler ve karşı görüşler düşünmeye ve tefekkür etmeye değerdir bence...

Allah eleştirenden de uyarandan da razı olsun...
                "Hayat bugündür. Emin olduğun tek hayat. Onu en iyi şekilde yaşa."

Comment

Working...